ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - EEA

Ημερίδα για την ΕΣΠΑ στο CARAVEL

Πρωτοφανή επιτυχία είχε η εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) που έγινε στις 13 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο CARAVEL.  Εκατοντάδες οι επαγγελματίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΕΑ, που σε μια κατάμεστη αίθουσα, ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα Προγράμματα Επαγγελματιών ΕΣΠΑ από ειδικευμένους επιστήμονες της ΕΛΑΝΕΤ και του ΕΤΕΑΝ οι οποίοι ανέλυσαν τα προγράμματα με τρόπο που κάθε επαγγελματίας μετρούσε άμεσα κατά πόσο ανταποκρίνονται στις δικές του δυνατότητες και ανάγκες. 

Αναλύθηκαν επί μέρους μέτρα μαζί με τις δυσκολίες και τις δυνατότητες των προγραμμάτων για την πλήρη κατανόηση από τον κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία.

 

 espa-eea-syros-koskovolis-caravel-promitheas-eeaΟ συντονιστής της ημερίδας κ. Σύρος Κοσκοβόλης  της  μονάδας προγραμματισμού, σχεδιασμού, ωρίμανσης και υλοποίησης Εθνικών και Κοινοτικών προγραμμάτων του ΕΕΑ, έκανε την έναρξη της παρουσίασης και καλωσόρισε τους επαγγελματίες, αναφέροντας  ότι το ΕΕΑ εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων - συναντήσεων  για την ενημέρωση των επιχειρήσεων μελών, ενώ παράλληλα έχει καταθέσει και αναμένει την έγκριση προγραμμάτων που θα προσφέρουν νέες υπηρεσίες στα μέλη του.

 

 

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του ΕΕΑ  κ. Γιάννης Ρεκλείτης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι  το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών , στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση των μελών του για τα Χρηματοδοτικά Προγράμματα που τα αφορούν, οργανώνει την σημερινή εκδήλωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια  Αττικής, την ΕΛΑΝΕΤ και την ΕΤΕΑΝ.  Προγραμματίζονται όπως είπε κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις για να βοηθήσουν τα μέλη – επαγγελματίες  ν΄ αξιοποιήσουν όσο μπορούν περισσότερο τις ευκαιρίες που προσφέρονται μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τα διάφορα εργαλεία χρηματοδότησης, αλλά η δράση του ΕΕΑ δε σταματά εκεί. Το ΕΕΑ έχει ήδη υπογράψει «Συμφωνητικό συνεργασίας» με την ΕΛΑΝΕΤ, την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία που συμμετέχει στον ΕΦΕΠΑΕ, δηλαδή τον Ενδιάμεσο Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας, για υποστήριξη της στην αποτελεσματική εφαρμογή και διαχείριση των προγραμμάτων που αναλαμβάνει προς όφελος των μελών του ΕΕΑ. Ο κ. Ρεκλείτης ανακοίνωσε επίσης ότι το Επιμελητήριο  θα προχωρήσει στην υπογραφή ανάλογου συμφωνητικού με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο της Αθήνας για την προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και της καινοτομίας.

 

Στην ημερίδα μίλησε ακόμη ο ΓΓ του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου όπου μεταξύ άλλων τόνισε τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου να παρέχει σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες προς τα μέλη του οργανώνοντας και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του, γι΄ αυτό και πέρα από την οργανωμένη πληροφόρηση για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αναβαθμίζει τις εφαρμογές λογιστηρίου, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως τις υπηρεσίες μητρώου μέσω της εγκατάστασης ενός νέου πληροφοριακού συστήματος,  εκσυγχρονίζoντας  παράλληλα  τη διαδικτυακή του πύλη του eea.gr , παρέχοντας ένα σύγχρονο εργαλείο ενημέρωσης στους επιχειρηματίες και διαθέτει στο κοινό τις υπηρεσίες του με το e-Επιμελητήριο που παρέχει νέους τρόπους άμεσης και αποδοτικής επικοινωνίας των μελών.

 

 Την αναλυτική παρουσίαση του Προγράμματος «Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου - Υπηρεσιών» έκανε η κ.  Μάριον Παράσχη, στέλεχος της ΕΛΑΝΕΤ.
Ανάλυση της συνδυασμένης συμπληρωματικότητας του ΕΤΕΑΝ στο πρόγραμμα του  ΕΣΠΑ  έκανε η κ. Ευαγγελία Σταυρινάκη, Διευθύντρια Ανάπτυξης Εργασιών ΕΤΕΑΝ.


Στο τέλος της παρουσίασης, αναπτύχθηκε ένας πλούσιος διάλογος με ερωτήσεις και απαντήσεις αναπτύχθηκε στο τέλος από τους παρευρισκόμενους, κατά τον οποίο λύθηκαν εξειδικευμένες απορίες των επαγγελματιών.

 

Αναλυτικά για την εκδήλωση, μπορείτε να διαβάσετε στο www.eea.gr

Επιστροφή στην Αρχική

facebook  twitter  youtube

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

 

WEBDESIGN BY