ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - EEA

Σεμινάρια για απασχολούμενους στην εστίαση

Την ανάγκη να προστρέξουν άμεσα οι επιχειρήσεις εστίασης να κάνουν σεμινάρια εκπαίδευσης για όλο το προσωπικό επισημαίνει με δήλωσή του το μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ και ΓΓ της ΠΟΕΣΕ Γιώργος Κούρασης. Τα σεμινάρια οργανώνονται με μικρό κόστος απο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Με την εφαρμογή της νέας υγειονομικής διάταξης  Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012) που αφορά τόσο την ίδρυση νέων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και την λειτουργία των υφιστάμενων  προβλέπονται σε συνδυασμό με την Κοινοτική Οδηγία 852/2004, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μια σειρά από νέα προαπαιτούμενα.

Το πιο βασικό από αυτά  είναι η πιστοποιημένη εκπαίδευση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.

 

 

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία  (ΥΑ   14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007)  πρέπει  να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά όλοι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που χειρίζονται ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή ποτά, για την εφαρμογή των σχετικών οδηγών ορθής υγιεινής πρακτικής.

Από τα παραπάνω απορρέουν υποχρεώσεις και νομικές ευθύνες των επιχειρηματιών κατά τους ελέγχους :
1. Κατά την αδειοδότηση  με τον έλεγχο των Εποπτών Δημόσιας Υγείας  των Δ/νσεων  Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών  Ενοτήτων
2. Κατά τους έκτακτους ελέγχους των αρμόδιων ελεγκτικών  μηχανισμών  όπως οι  Επόπτες Δημόσιας Υγείας, οι επιθεωρητές   του ΕΦΕΤ, οι επιθεωρητές  των Δ/νσεων Κτηνιατρικής & Εμπορίου.
3. Κατά την ανάπτυξη συστημάτων αυτοελέγχου HACCP & ISO.

Τα Σεμινάρια αποσκοπούν στην διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων για την προστασία όλων των πολιτών, μέσω της αποτελεσματικής και κατάλληλης εκπαίδευσης των εργοδοτών και εργαζομένων, διάρκειας 10 ωρών, τα οποία οργανώνονται από το ΕΕΑ με κόστος  15 ευρώ.

Δείτε το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου

Πηγή: ww.eea.gr

facebook  twitter  youtube

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

 

WEBDESIGN BY