ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - EEA

Παράταση για το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ ζητάει το ΕΕΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΕΑ Κ. ΡΕΚΛΕΙΤΗΣ, ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Με δήλωσή του στο www.eea.gr, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Eπιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννης Ρεκλείτης, ζητάει παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση των δικαιολογητικών για το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάνοντας έκληση στον υπουργό Ανάπτυξης να ξαναδεί το θέμα της προθεσμίας κάτω από το πρίσμα των πραγματικών δυσκολιών που έχουν προκύψει και να δώσει μικρή παράταση μέχρι τέλους του μήνα.

Ο χρόνος υποβολής των προτάσεων για ένταξη στο ΕΣΠΑ, λήγει στις 10 Μαΐου. Παρότι η ημερομηνία αυτή είναι από παράταση προηγούμενης καταληκτικής ημερομηνίας (25/4) τα εμπόδια στη σύνταξη των προτάσεων ήταν μεγάλα για τις μικρές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να αδυνατούν να προλάβουν, δεδομένης και της μεσολάβησης των αργιών και δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στους επιχειρηματίες που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Ένα επί πλέον πρόβλημα που έχει προκύψει, είναι η υπερφόρτωση του δικτύου ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων, με αποτέλεσμα να γίνεται αδύνατη η υποβολή για μεγάλο διάστημα του 24ώρου.

 

Ο κ. Ρεκλείτης, πάντα αρωγός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,  δήλωσε:


"Η σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι μικρές επιχειρήσεις είναι γνωστή. Γνωστές είναι και οι δυσκολίες συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη σύνταξης φακέλων υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο χρόνος υποβολής αιτήσεων ήταν προφανώς ανεπαρκής με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να χρειάζονται λίγο ακόμη χρόνο. Το ΕΕΑ έκανε παρουσίαση του προγράμματος σε πολλές περιοχές της Αττικής με παρουσία εκατοντάδων επαγγελματιών. Τα προβλήματα που μας επισημάνθηκαν φοβόμαστε ότι δεν μπορούσαν να λυθούν μέχρι τις σχετικές προθεσμίες με κίνδυνο να χαθεί άδικα μια τόσο μεγάλη προσπάθεια.
Κάνω έκκληση στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη να δώσει παράταση μέχρι τέλους Μαΐου. Στόχος δεν πρέπει να είναι ο αποκλεισμός των πλέον αδύναμων επιχειρήσεων λόγω τυπικών όρων αλλά η συμμετοχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού επιχειρήσεων και ιδίως μικρών για τις οποίες κατά κύριο λόγο προκηρύχθηκε το πρόγραμμα. Διαφορετικά και πάλι τη μερίδα του λέοντος από τα προγράμματα θα την πάρουν οι σχετικά καλύτερα οργανωμένες και οικονομικά ισχυρότερες επιχειρήσεις. Όμως δεν πιστεύω ότι αυτός ήταν ο σκοπός του προγράμματος και του υπουργείου".

 

Για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων, το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων όπου υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι προτάσεις (www.ependyseis.gr) θα λειτουργεί συνεχώς και θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προτάσεων όλο το 24ωρο.  
Επίσης, το Help Desk του Πληροφοριακού Συστήματος θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

Ο προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης μπορεί να κυμαίνεται από 30.000 € μέχρι 300.000 € (Μεταποίηση), από 20.000 € έως 300.000 € (Τουρισμός) και από 20.000 € μέχρι 100.000 € (Εμπόριο - Υπηρεσίες).


Το πρόγραμμα αφορά υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης είναι υποχρεωτική μέσω της ιστοσελίδας: www.ependyseis.gr/mis.
Για την ενημέρωσή τους οι επαγγελματίες μπορούν να απευθύνονται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΛΑΝΕΤ) Βαλαωρίτου 4,  ΤΚ 10671, ΑΘΗΝΑ, τηλ. 210 3620242, www.elanet.gr, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επιστροφή στην Αρχική

 

facebook  twitter  youtube

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

 

WEBDESIGN BY