ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - EEA

Έρευνα-μελέτη Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης - Ξένων Γλωσσών

Έρευνα υπέρ της φροντιστηριακής εκπαίδευσης

εν μέσω οικονομικής κρίσης, δημοσιοποίησε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαγγελματιών ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, επισημαίνοντας ότι τον βασικό κριτήριο επιλογής γονέων και μαθητών αποτελεί όχι το κόστος αλλά η ποιότητα του προσωπικού και οι επιδόσεις.

Γονείς και μαθητές στρέφονται από τα «ιδιαίτερα» στην φροντιστηριακή εκπαίδευση και μάλιστα με βασικά παράγοντα επιλογής φροντιστηρίου όχι το κόστος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό αλλά την ποιότητα του προσωπικού και το δείκτη επιδόσεων στις πανελλαδικές εξετάσεις!

 Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της εταιρείας Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαγγελματιών Προμηθέας, του Επιμελητηρίου, σύμφωνα με την οποία σημαντικότερος παράγοντας για επιλογή φροντιστηρίου είναι για το 65% των ερωτηθέντων η ποιότητα του προσωπικού, για το 45% οι επιδόσεις-επιτυχίες των μαθητών και για το 37% το κόστος. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προτιμά το φροντιστήριο από το ιδιαίτερο μάθημα, λόγω του χαμηλότερου κόστους, αλλά και της καλύτερης οργάνωσης και συνολικής κάλυψης των αναγκών του μαθητή, ενώ καταγράφεται μεγάλη μεταστροφή των μαθητών από τα ιδιαίτερα μαθήματα στο φροντιστήριο. Όπως αναφέρεται η μέση σχετική δαπάνη ανά οικογένεια για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ανέρχεται σε περίπου 3.500 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 1/9 του μέσου οικογενειακού εισοδήματος κατά την τρέχουσα περίοδο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της έρευνας 72% συμφωνεί με πρόταση αντικατάστασης των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας (της δημόσιας εκπαίδευσης) με ένα σύστημα διανομής κουπονιών στο πλαίσιο προγραμμάτων ΕΣΠΑ, δηλαδή χορήγηση κουπονιών στις οικογένειες, βάσει κοινωνικών κριτηρίων, προκειμένου εκείνες να τα χρησιμοποιήσουν όπως επιθυμούν, ακόμα και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

  Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α κύριος Γιάννης Ρεκλείτης δήλωσε :

 

 «Η χρηματοδότηση της έρευνας εντάσσεται στην διαρκή προσπάθεια του Ε.Ε.Α. να προσφέρει στα μέλη του τα   απαραίτητα εργαλεία που θα οδηγήσουν σε αναβάθμιση των υπηρεσιών και προϊόντων τους. Με αυτές τις δράσεις το Επιμελητήριό μας, που είναι το μεγαλύτερο στη χώρα, επιδιώκει η συνδρομή των μελών του να έχει μια διαρκή προστιθέμενη αξία, ώστε να διέλθουν με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες μέσα από τις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης και να προσφέρουν την εξειδικευμένη γνώση τους στους πολίτες, σε λογικό κόστος. Στο πλαίσιο αυτό, η απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτών Φροντιστών Αττικής να μειώσει τα δίδακτρα από την αρχή της σχολικής χρονιάς κατά 20 τοις εκατό, αποδεικνύει ότι η ελληνική επιχείρηση και ο ελεύθερος επαγγελματίας αφουγκράζονται το σφυγμό και τις ανάγκες της μέσης ελληνικής οικογένειας».

 

Διαβάστε σχετικά:

facebook  twitter  youtube

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

image+30 210-3390594

fp-footer-icon5ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ -ΕΕΑ

image info@promitheas-eea.gr

 

 

 

WEBDESIGN BY