ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - EEA

Νέα

Σεμινάρια τεχνικών ασφαλείας


Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (E.E.A.)  διεξάγει σεμινάρια κατάρτισης, για εργοδότες που επιθυμούν να επιμορφωθούν για να αναλάβουν οι ίδιοι καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας στην επιχείρησή τους και εντάσσονται στην Γ΄ κατηγορία επικινδυνότητας, σύμφωνα με το Π.Δ. 294/88 (επιχειρήσεις με χαμηλή επικινδυνότητα) και με αριθμό εργαζομένων μικρότερο του 50. Τα σεμινάρια αυτά, διάρκειας 10 ωρών, πραγματοποιούνται σε δύο ημέρες  (5+5 ώρες).

Κόστος Συμμετοχής :

32€  για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του Ε.Ε.Α. (έχουν εξοφλήσει συνδρομές και το 2018)

50€  για τα μη μέλη του Ε.Ε.Α. καθώς και για τα μη ταμειακώς ενήμερα μέλη.

Η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης παρακολούθησης σεμιναρίων κατάρτισης «Τεχνικών Ασφαλείας» πραγματοποιείται πατώντας εδώ, αφού πρώτα διαβάσετε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο:

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Ε.Ε.Α. και η πληρωμή γίνεται με χρήση ηλεκτρονικού κωδικού πληρωμής, με τους ακόλουθους τρόπους:

  • A) Με χρέωση λογαριασμού του μέλους σε καταστήματα τραπεζών,
  • B) μέσω της υπηρεσίας WEB BANKING κάθε μέλους -επιχείρησης ή
  • Γ) μέσω της αντίστοιχης υπηρεσίας PHONE BANKING.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

 Ι) Με χρέωση λογαριασμού στα καταστήματα των τραπεζών:

ΕΘΝΙΚΗ, GENIKI, ATTICA BANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΝΕΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ, RBS PLC, ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ, ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ, ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ.    

 ΙΙ) Μέσω WEB BANKING των τραπεζών:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣEUROBANKΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,  ALPHA BANKATTICA BANKΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝHSBCΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ,  ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ.

ΙΙΙ) Μέσω της υπηρεσίας PHONE BANKING των τραπεζών:

EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ, ALPHA BANK, ΣΥΝ/ΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, καθώς και μέσω της υπηρεσίας EasyPay της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες θα δίνονται από το Επιμελητήριο. 

Όσοι επαγγελματίες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους έγκαιρα, προκειμένου το Επιμελητήριο να εξασφαλίσει την απαραίτητη έγκριση των προγραμμάτων από το Συμβούλιο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.

Πληροφορίες:

Τηλ: 210 3608 760, 210 3390 594, 210 3380 216

 

 

 

Χρ. Κοντούρης: Το δικό μου «ΟΧΙ» στο «καπέλο» στις κάρτες κινητής

kontouris-main 

 

kontouris-fotoΤον τελευταίο καιρό έχει εμφανιστεί στα περίπτερα η προμήθεια των 50 λεπτών στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Φυσικά, δεν είμαι ο αρμόδιος να απαντήσω για τη νομιμότητα της κίνησης αυτής. Ωστόσο, μπορώ να εκφράσω τη γνώμη μου, σαν επαγγελματίας   που   δραστηριοποιούμαι χρόνια στο χώρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Ενίσχυση της απασχόλησης & βιώσιμη μικρο-επιχειρηματικότητα μέσω καινοτόμων δραστηριοτήτων πράσινης οικονομίας στην Αθήνα

Στο πλαίσιο των Τοπικών Σχεδίων Απασχόλησης της  Περιφέρειας Αττικής, η  Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαγγελματιών «Προμηθέας» υλοποιεί  ως συντονιστής εταίρος το έργο με τίτλο «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» με προϋπολογισμό 370.000€.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

«BITCOIN ΚΑΙ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ:Πώς επιδρούν στη ζωή μας & την οικονομία»

main bitcoin
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαγγελματιών «Προμηθέας», Αστική Εταιρεία Ε.Ε.Α., στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ), ενημερώνει ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί επιμορφωτική διάλεξη με θέμα «BITCOIN ΚΑΙ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: Πώς επιδρούν στην ζωή μας, στην οικονομία και στην αγορά μας».
Θεωρούμε ότι το θέμα της διάλεξης είναι ένας καλός τρόπος εξοικονόμησης οικονομικών πόρων μεταξύ των επαγγελματιών, και γι' αυτό τον λόγο σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συγκεκριμένη διάλεξη με τη συμβολική συμμετοχή των 20,00€.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

eea ieronimos

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα και στόχος της επίσκεψης στην Ιερά Μητρόπολη ήταν η συζήτηση και η αρχή μίας συνεργασίας με τον Προκαθημένο της Εκκλησίας μας, για θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση κοινωνικά ευπαθών ομάδων και συνανθρώπων μας που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, βιώνουν δύσκολες στιγμές. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για μία σειρά πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, προκειμένου να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Ήδη έχει εκπονηθεί και είναι έτοιμο να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα στήριξης προς 8 Δήμους και ενίσχυσης συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε οικονομικά δεινή θέση. Η Εκκλησία έχοντας πολύτιμη εμπειρία στο φιλανθρωπικό έργο, ζητήθηκε η συνδρομή της, ώστε μέσω των τοπικών Μητροπόλεων να ενισχυθούν όσοι περισσότεροι πολίτες έχουν ανάγκη.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος εξέφρασε την ικανοποίηση του και συνεχάρη τους εκπροσώπους του ΕΕΑ για την κοινωνική τους δράση ενώ παράλληλα απεδέχθη την πρόσκληση στα εγκαίνια των νέων μας γραφείων στις 29/3.

Ιωάννης Ρεκλείτης
Πρόεδρος Αναπτυξιακής εταιρείας επαγγελματιών "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"

ΕΦΚΑ: Στο «κενό» 90.000 ασφαλισμένοι με μπλοκάκι

Το αλαλούμ με τα μπλοκάκια συνεχίζεται, καθώς μόλις δύο 24ωρα πριν από την λήξη της παράτασης για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, βρίσκονται στον «αέρα» περίπου 90.000 ασφαλισμένοι. Αιτία γι’ αυτό αποτελεί το γεγονός ότι ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), δεν έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Στο «αέρα» βρίσκονται 60.000 μισθωτοί με παράλληλη απασχόληση για την οποία έκοβαν δελτίο παροχής υπηρεσιών, καθώς επίσης 31.000 μισθωτοί μηχανικοί, οι οποίοι διέθεταν μπλοκάκι το 2015 δεν εμφανίζονται στο σύστημα καθώς δεν έχει διαπιστωθεί αν εξακολουθούν να έχουν ενεργό δελτίο. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», εκκρεμότητες υπάρχουν και με τους έμμισθους δικηγόρους, καθώς δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για την πάγια αντιμισθία και δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα πακέτα κάλυψης, με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν εισφορές που δεν θεωρούν σωστές.

Πηγή: http://www.sofokleousin.gr/archives/336816.html

Τα 8 επαγγέλματα του μέλλοντος

the-future

Ποια επαγγέλματα αναμένεται να είναι τα περισσότερο χρήσιμα και περιζήτητα στο μέλλον; Προς ποια κατεύθυνση στρέφονται όλο και περισσότεροι και γιατί;

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, που ανοίγει απέραντους ορίζοντες και δίνει ευκαιρίες άγνωστες μέχρι σήμερα σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, παρατηρούνται ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ζούμε, επιχειρούμε και επικοινωνούμε.

Η τεχνολογία όχι μόνο διευκολύνει τη ζωή μας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί έναν από τους πλέον καθοριστικούς συντελεστές για νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

1. Διαχειριστής βάσεων δεδομένων

Ξεκινώντας από τα βασικά, με προβλεπόμενη ανάπτυξη, που θα φτάσει το 15% έως το 2022, η διαχείριση βάσεων δεδομένων είναι ένα από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις στο διαδίκτυο. Με την "επιστράτευση" του διαχειριστή μίας βάσης δεδομένων, εξασφαλίζεται όχι μόνο η σωστή και χωρίς προβλήματα λειτουργία και αποθήκευση του υλικού, αλλά και η ασφάλεια διακίνησης προσωπικών δεδομένων, χωρίς τον κίνδυνο ή με ελαχιστοποίηση του κινδύνου, να "πέσουν" σε κακόβουλα χέρια.

2. Προγραμματιστής λογισμικού

Οι προγραμματιστές λογισμικού είναι τα μυαλά πίσω από κάθε πρόγραμμα υπολογιστή. Κάποιοι δημιουργούν εφαρμογές, άλλοι στήνουν συστήματα. Σε κάθε περίπτωση, φτιάχνουν το λογισμικό που θα "συναντήσει" τις ανάγκες του πελάτη. Θεωρείται από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα στον χώρο της τεχνολογίας, με εκτιμώμενη ανάπτυξη που θα φτάσει το 22% έως το 2022.

3. Προγραμματιστής εφαρμογών

Ένας προγραμματιστής εφαρμογών είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία των - όπως λέμε και στα ελληνικά - applications για Android, iOS και άλλα συστήματα κινητών τηλεφώνων. Η επαγγελματική αποκατάσταση μπορεί να επιτευχθεί σε κάθε είδους εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της διαφήμισης, των media, αλλά και της οικονομίας και αντιλαμβάνονται τη δύναμη της τεχνολογίας και δη της χρήσης smartphone. Κρίθηκε μία από τις τρεις καλύτερες δουλειές, σύμφωνα με το ThinkAdvisor και γι'αυτό εκτιμάται, ότι θα σημειώσει ανάπτυξη μεταξύ 23% έως 32% μέχρι το 2020.

4. Αναλυτής Ασφάλειας Πληροφοριών

Ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη αναμένεται να σημειώσει αυτό το επάγγελμα και συγκεκριμένα, να φτάσει μέχρι το 2022 στο 37%. Ο αναλυτής ασφαλείας πληροφοριών είναι επιφορτισμένος με το δύσκολο έργο της διαχείρισης και διαφύλαξης της ασφάλειας των συστημάτων και δικτύων μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Περιζήτητο επάγγελμα επίσης, που καταλαμβάνει τη θέση 4 μεταξύ των 10 "καλύτερων εργασιών".

5. Αναλυτής Έρευνας Αγοράς

Το να είναι κανείς αυτό που λέμε "Market Research Analyst" θεωρείται η 9η από τις 10 κορυφαίες καριέρες, με ανάπτυξη που αναμένεται να ξεπεράσει το 32% έως το 2022. Τι κάνει με απλά λόγια ένας αναλυτής του είδους; Βοηθά τις εταιρείες, να κατανοήσουν ποια προϊόντα ή υπηρεσίες προτιμούν οι καταναλωτές, ποιος είναι πιθανό να προτιμήσει τι και σε ποιες τιμές. Συγκεντρώνοντας στοιχεία από καταναλωτές και προϊόντα, αναλύει τα δεδομένα και εξάγει συμπεράσματα, χρήσιμα για τις εταιρείες για τους μελλοντικούς στόχους και κινήσεις τους.

6. Διαχειριστής social media

Στις μέρες μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινότητά μας, καθώς χρησιμεύουν στην και διευκολύνουν την επικοινωνία, αλλά και την ενημέρωση των χρηστών. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες, που έχουν συστήσει ειδικά τμήματα για τα social media. Και φυσικά, για να "τρέξουν" αυτά, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι, οι οποίοι τυγχάνει να είναι περιζήτητοι.

7. Στην εποχή του ψηφιακού τουρισμού

Η τεχνολογική εξέλιξη έχει διαφανεί και στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και τους επισκέπτες - τουρίστες. Η δε χρήση του διαδικτύου και των smartphones είναι που φέρνει την πραγματική επανάσταση, αλλάζοντας άρδην τον τουριστικό τομέα και κάνοντας σαφές ότι η ψηφιοποίηση του τουρισμού φέρνει τις τομές, που ήδη καθορίζουν τους κανόνες του "παιχνιδιού" για το μέλλον. Ως εκ τούτου, χρειάζονται άνθρωποι, να διαχειριστούν αυτά τα νέα δεδομένα, εισάγοντας τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο σε αυτήν τη νέα ψηφιακή εποχή.

8. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και cloud computing

Δεν είναι λίγες οι χώρες που έχουν κάνει βήματα προς την ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησής τους -άλλες την έχουν κάνει κτήμα τους- είτε πρόκειται για τον σκληρό πυρήνα της Δημόσιας Διοίκησης είτε για επιμέρους τομείς της κυβερνητικής δράσης. Λιγότερη γραφειοκρατία και πιο γρήγορες διαδικασίες για την περάτωση εργασιών, με μέρος ή το σύνολο των δεδομένων να αναρτάται στο διαδίκτυο. Σε αυτό το κρίσιμο πεδίο, πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, που θα διαχειρίζονται τόσο τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες αυτές καθεαυτές όσο και την ασφάλεια των στοιχείων, που αναρτώνται διαδικτυακά.

Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/ta-7-1-epaggelmata-toy-mellontos.4550220.html

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ALVL9719

Την 9η Μαρτίου είχα τη τιμή να παρευρεθώ στο Προεδρικό Μέγαρο, σε συνάντηση της ΚΕΕΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος σε τιμητική πρόσκληση του Προέδρου της ΚΕΕΕ, Κου Μίχαλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αναφορά στην ανάληψη από κοινού πρωτοβουλίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας , της Εκκλησίας και της ΚΕΕΕ σε δράσεις για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας. Αφορμή για τη πρόσκλησή μου στάθηκε η δημοσίευση άρθρου μου για την ενδοσχολική βία, όπου παρέθεσα τις σκέψεις μου για τη σχέση της με την σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας.

Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκε η Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ, και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ, Κος Σοφιανός .

Η συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αναμενόταν, διεξήχθη σε άριστο κλίμα. Εκ μέρους του Προέδρου, Κου Μίχαλου, αναπτύχθηκαν, μεταξύ άλλων, τα γνωστά προβλήματα της οικονομίας και της επιχειρηματικής κοινότητας, ο καταλυτικός ρόλος που τα επιμελητήρια μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αβεβαιότητα που δημιουργείται στην επιμελητηριακή κοινότητα από όψιμες διαδόσεις περί σκοπούμενης συρρίκνωσης του αριθμού των επιμελητηρίων της χώρας. Η συζήτηση επεκτάθηκε στην θεαματική πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, που διογκώνεται από την πολιτική αβεβαιότητα μιας μακράς και επίπονης διαδικασίας αξιολόγησης.

Τέλος, σημείο αναφοράς αποτέλεσε το μέγα θέμα του προσφυγικού, όπου, ως γνωστόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε το αμέριστο ενδιαφέρον του για την στήριξη των επιμελητηρίων, όπως, άλλωστε και κατά το παρελθόν ενεργά είχε πράξει, θυμίζοντας τη στάση του τον Δεκέμβριο του 2014, όπου έλαβε θέση υπέρ της υποχρεωτικότητας της εγγραφής στα επιμελητήρια, επανεπιβεβαιώνοντας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, τη στήριξή του στο θεσμό.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας εκφράζοντας την βεβαιότητα πως η αξιολόγηση θα κλείσει, και, βέβαια έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο προσφυγικό και στην στάση της Τουρκίας στο θέμα αυτό. Μάλιστα, με αφορμή το προσφυγικό εκμυστηρεύθηκε ότι σε πρόσφατη συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ, τόνισε ότι ‘’ μονάδα μέτρησης δεν είναι το ευρώ, αλλά ο άνθρωπος και οι ανθρώπινες ψυχές ‘’.

Από πλευράς μου είχα την ευκαιρία να αναφέρω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η παρουσία του εμπνέει εμπιστοσύνη στην δοκιμαζόμενη επιχειρηματική κοινότητα σε αυτή τη εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία. Στην συνέχεια θύμισα πως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, από όπου προέρχομαι, είναι το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της Χώρας, στο οποίο δραστηριοποιούνται περίπου 400 κλάδοι επαγγελματιών. Συνάδελφοί μας, που εδώ και 6 χρόνια έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση, «στα όρια της εξαθλίωσης», όπως χαρακτηριστικά, έχουμε, δυστυχώς συνηθίσει πια να ακούμε, ενώ η ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας αναβάλλεται διαρκώς για το μέλλον. Ευχής έργο πλέον είναι να ολοκληρωθεί με τις λιγότερες δυνατές θυσίες για όλους μας η διαδικασία της αξιολόγησης, ελπίζοντας να ακολουθήσει βελτίωση του οικονομικού κλίματος της χώρας.


Ιωάννης Ρεκλείτης
Πρόεδρος Αναπτυξιακής εταιρείας επαγγελματιών "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"

Περί "ενδοσχολικής βίας" - Άρθρο παρέμβαση κ. Ιωάννη Ρεκλείτη Προέδρου αστικής εταιρείας "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Ε.Ε.Α."

bul

 

Περί «ενδοσχολικής βίας»

Ίσως να ακούγεται παράταιρο που από το βήμα τούτο επιλέγω να μιλήσω για το φαινόμενο της «ενδοσχολικής βίας». Πολλοί θα αναρωτηθούν, τι σχέση έχει αυτό το θέμα με τα όσα προβλήματα απασχολούν σήμερα τον ‘Έλληνα επαγγελματία, την ελληνική επιχείρηση. Ο λόγος είναι απλός. Όπως οι συνέπειες του εκφοβισμού στη σχολική ηλικία αποβαίνουν τραυματικές και επηρεάζουν την ψυχική ανάπτυξη των θυμάτων του, έτσι και ο «οικονομικός εκφοβισμός» που διατρέχει από άκρη σε άκρη «το επιχειρείν» στη χώρα μας, δημιουργεί καταστάσεις που είναι αδύνατον να διαχειριστεί ο σημερινός επαγγελματίας.

Όπως ακριβώς, τα θύματα της «ενδοσχολικής βίας», παιδιά στην ανάπτυξή τους, πέφτουν θύματα βίας και επιθετικότητας στο χώρο του σχολείου, το ίδιο, ας μου επιτραπεί η μεταφορά, συμβαίνει και στο συνάδελφο επαγγελματία, που αγωνιά να επιχειρήσει σε καθεστώς άγχους και φόβου, από τη συστηματικά επαναλαμβανόμενη σε βάρος του «οικονομική βία», και την απειλή απομόνωσης από «τις αγορές» και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Δυστυχώς, στην περίπτωση του συνάδελφου επαγγελματία δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα ικανή λύση ή έστω προοπτική λύσης. Αντίθετα, για την «ενδοσχολική βία» η συστράτευση της κοινωνίας μας, δημιουργεί προϋποθέσεις πρόληψης του φαινομένου, αλλά και διαχείρισής του, με την κατάλληλη ψυχολογική στήριξη των παιδιών που έχουν πέσει θύματα.

Εδώ θα μου επιτρέψετε να επιμείνω λίγο περισσότερο. Είναι αλήθεια, ότι σε συνθήκες μιας τόσο βάναυσα δοκιμαζόμενης οικονομίας είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη η έξαρση φαινομένων κοινωνικής επιθετικότητας. Η «ενδοσχολική βία» δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αποτελέσει πεδίο έκφρασης κοινωνικής επιθετικότητας. Γι’ αυτό επιβάλλεται με όλες τις δυνάμεις μας να στηρίξουμε τα παιδιά μας, να διαχειριστούμε την ανασφάλεια και τις παρορμήσεις τους, κυρίως, όμως, να συμβάλλουμε με δράσεις και ενέργειες, στην δημιουργία προγραμμάτων πληροφόρησης και αντιμετώπισης του προβλήματος.

Αποτελεί χρέος μας και καθήκον, είτε από θεσμική θέση, είτε ατομικά ο καθένας μας, να δημιουργήσουμε συνθήκες προστασίας και ασφάλειας, ικανές να περιορίσουν την έξαρση φαινομένων βίας, εκφοβισμού και επιθετικότητας στο σχολείο.

Άλλωστε, το σχολείο είναι ο κοινωνικός προθάλαμος εισόδου στην επαγγελματική ζωή.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΚΛΕΙΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ‘’ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Ε.Ε.Α.΄΄

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στηρίζει τα πιο αδύναμα μέλη του

 

Οι ημέρες των εορτών φέρνουν σε όλους μας ακόμη πιο έντονα τα συναισθήματα της αλληλεγγύης και της υποστήριξης των συνανθρώπων μας. Ειδικότερα στη σημερινή Ελλάδα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, χιλιάδες μικροί επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν ακόμη περισσότερες δυσκολίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

facebook  twitter  youtube

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

image+30 210-3390594

fp-footer-icon5ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ -ΕΕΑ

image info@promitheas-eea.gr

 

 

 

WEBDESIGN BY