ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - EEA

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ALVL9719

Την 9η Μαρτίου είχα τη τιμή να παρευρεθώ στο Προεδρικό Μέγαρο, σε συνάντηση της ΚΕΕΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος σε τιμητική πρόσκληση του Προέδρου της ΚΕΕΕ, Κου Μίχαλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αναφορά στην ανάληψη από κοινού πρωτοβουλίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας , της Εκκλησίας και της ΚΕΕΕ σε δράσεις για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας. Αφορμή για τη πρόσκλησή μου στάθηκε η δημοσίευση άρθρου μου για την ενδοσχολική βία, όπου παρέθεσα τις σκέψεις μου για τη σχέση της με την σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας.

Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκε η Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ, και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ, Κος Σοφιανός .

Η συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αναμενόταν, διεξήχθη σε άριστο κλίμα. Εκ μέρους του Προέδρου, Κου Μίχαλου, αναπτύχθηκαν, μεταξύ άλλων, τα γνωστά προβλήματα της οικονομίας και της επιχειρηματικής κοινότητας, ο καταλυτικός ρόλος που τα επιμελητήρια μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αβεβαιότητα που δημιουργείται στην επιμελητηριακή κοινότητα από όψιμες διαδόσεις περί σκοπούμενης συρρίκνωσης του αριθμού των επιμελητηρίων της χώρας. Η συζήτηση επεκτάθηκε στην θεαματική πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, που διογκώνεται από την πολιτική αβεβαιότητα μιας μακράς και επίπονης διαδικασίας αξιολόγησης.

Τέλος, σημείο αναφοράς αποτέλεσε το μέγα θέμα του προσφυγικού, όπου, ως γνωστόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε το αμέριστο ενδιαφέρον του για την στήριξη των επιμελητηρίων, όπως, άλλωστε και κατά το παρελθόν ενεργά είχε πράξει, θυμίζοντας τη στάση του τον Δεκέμβριο του 2014, όπου έλαβε θέση υπέρ της υποχρεωτικότητας της εγγραφής στα επιμελητήρια, επανεπιβεβαιώνοντας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, τη στήριξή του στο θεσμό.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας εκφράζοντας την βεβαιότητα πως η αξιολόγηση θα κλείσει, και, βέβαια έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο προσφυγικό και στην στάση της Τουρκίας στο θέμα αυτό. Μάλιστα, με αφορμή το προσφυγικό εκμυστηρεύθηκε ότι σε πρόσφατη συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ, τόνισε ότι ‘’ μονάδα μέτρησης δεν είναι το ευρώ, αλλά ο άνθρωπος και οι ανθρώπινες ψυχές ‘’.

Από πλευράς μου είχα την ευκαιρία να αναφέρω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η παρουσία του εμπνέει εμπιστοσύνη στην δοκιμαζόμενη επιχειρηματική κοινότητα σε αυτή τη εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία. Στην συνέχεια θύμισα πως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, από όπου προέρχομαι, είναι το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της Χώρας, στο οποίο δραστηριοποιούνται περίπου 400 κλάδοι επαγγελματιών. Συνάδελφοί μας, που εδώ και 6 χρόνια έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση, «στα όρια της εξαθλίωσης», όπως χαρακτηριστικά, έχουμε, δυστυχώς συνηθίσει πια να ακούμε, ενώ η ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας αναβάλλεται διαρκώς για το μέλλον. Ευχής έργο πλέον είναι να ολοκληρωθεί με τις λιγότερες δυνατές θυσίες για όλους μας η διαδικασία της αξιολόγησης, ελπίζοντας να ακολουθήσει βελτίωση του οικονομικού κλίματος της χώρας.


Ιωάννης Ρεκλείτης
Πρόεδρος Αναπτυξιακής εταιρείας επαγγελματιών "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"

facebook  twitter  youtube

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

 

WEBDESIGN BY