ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - EEA

Χρ. Κοντούρης: Το δικό μου «ΟΧΙ» στο «καπέλο» στις κάρτες κινητής

kontouris-main 

 

kontouris-fotoΤον τελευταίο καιρό έχει εμφανιστεί στα περίπτερα η προμήθεια των 50 λεπτών στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Φυσικά, δεν είμαι ο αρμόδιος να απαντήσω για τη νομιμότητα της κίνησης αυτής. Ωστόσο, μπορώ να εκφράσω τη γνώμη μου, σαν επαγγελματίας   που   δραστηριοποιούμαι χρόνια στο χώρο.

Δεν ήταν ανάγκη να κάνω έρευνα. Έριξα μόνο μία γρήγορη ματιά στην αγορά. Τι παρατήρησα;

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, εδώ και πολύ καιρό, έχουν αποσύρει οριστικά τις κάρτες των 5 ευρώ από τα περίπτερα, αυξάνοντας έτσι ραγδαία την επισκεψιμότητα πελατών στα δικά τους καταστήματα. Μάλιστα, εντελώς «τυχαία», έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη κάρτα, με την οποία έχουν συνδέσει όλα σχεδόν τα προγράμματά τους. Έτσι, δεν έχουν απλά μειώσει, αλλά έχουν καταφέρει να μηδενίσουν αυτή την πολύτιμη επισκεψιμότητα από τα περίπτερά μας. Φυσικά, είμαστε παντελώς αδύναμοι να κάνουμε κάτι γι' αυτό το θέμα, να επαναφέρουμε δηλαδή αυτό το ποσοστό πελατών πίσω σε εμάς.

Παράλληλα, διαπίστωσα ότι στις πληρωμές λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας μέσω web banking οι εταιρείες επιβάλλουν προμήθεια 50 λεπτών. Προμήθεια, η οποία δεν υφίσταται κατά την πληρωμή στα καταστήματά τους, κάτι που αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για την αύξηση της επισκεψιμότητας αυτών.

Εμείς, ωστόσο, κάνουμε το ακριβώς αντίθετο! Ξεκινάμε να κρατάμε προμήθεια στα περίπτερά μας, διώχνοντας με αυτόν τον τρόπο τους πελάτες και μειώνοντας αυτή την τόσο πολύτιμη επισκεψιμότητα στα σημεία μας.

Στη συνέχεια, πλήρως εσφαλμένα και αυθαίρετα φυσικά, συμπεραίνουμε πως η πτώση της επισκεψιμότητάς μας οφείλεται σε άλλους παράγοντες, «φορτώνοντας» παραδείγματος χάριν την πτώση του τζίρου μας στην οικονομική κρίση και στη γενικότερη πτώση της αγοράς, και όχι σε αυτά που εμείς ξεκινήσαμε να «χτίζουμε».

Δυστυχώς, θα είναι πολύ αργά πια όταν αντιληφθούμε το ολέθριο λάθος μας, διότι τότε θα έχουμε αποτελειώσει το συγκεκριμένο προϊόν από τα περίπτερά μας. Εδώ, βέβαια, επιτρέψτε μου, να ανα- φέρω και το ρητό που λέει πως «μαζί με τα στεγνά, θα καούν και τα χλωρά».

Είναι γνωστό ότι μία επιχείρηση δεν κλείνει από τη μια ημέρα στην άλλη, αλλά βήμα – βήμα. Θεωρώ από την εμπειρία μου πως η προμήθεια στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας, που έχει παρατηρηθεί στην αγορά τελευταία, είναι ένα από αυτά.

Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε «ζωντανή» την επιχείρησή μας, καθήκον μας είναι να συντηρήσουμε και να αυξήσουμε την επισκεψιμότητά μας, όπως και να μπορέσουμε να την αξιοποιήσουμε. Όχι να τη μετατρέψουμε σε καθαρή εκμετάλλευση!

facebook  twitter  youtube

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

image+30 210-3390594

fp-footer-icon5ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ -ΕΕΑ

image info@promitheas-eea.gr

 

 

 

WEBDESIGN BY